Veel mis tijdens caravancontrole Paaspop

SCHIJNDEL - Tijdens de uittocht van de kampeerders van Paaspop heeft de politie 37 caravans gecontroleerd. Slechts twintig procent van de caravans was in orde, zo heeft Politie Team Verkeer Oost-Brabant op haar Facebookpagina laten weten. In totaal zijn 27 proces-verbalen opgemaakt voor verschillende overtredingen en is een bedrag van in totaal 51.438 euro geïnd.

De proces-verbalen werden om verschillende redenen uitgeschreven: acht keer voor onjuiste of geen (extra) spiegels voeren in verband met breedte caravan, twee keer voor banden die gescheurd waren en waarbij het karkas zichtbaar was, twee keer voor geen inrichting die aanwezig was en zorgde dat bij het loskomen de koppeling de grond niet raakt, vier keer voor het ontbreken van een hulpkoppeling of losbreekreminrichting, één keer omdat de kentekenplaat niet gelijk was aan die van het trekkend voertuig, twee keer voor rijden zonder dat een kenteken was afgegeven, vier keer voor ontbreken van een kentekenplaat, drie keer voor het ontbreken van een Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuig van het trekkende voertuig en één keer voor het ontbreken van de APK voor het trekkende voertuig.

Rijbewijzen ingevorderd
Eén caravan had een verrot chassis en geen losbreekreminrichting. De caravan mocht de weg niet meer op en is later opgehaald. Verder werden drie rijbewijzen ingevorderd in verband met overschrijding van de maximale snelheid. Deze overtredingen werden gepleegd op de N279 ten hoogte van Heeswijk-Dinter. Er werden respectievelijk gecorrigeerde snelheden gereden van 132, 137 en 156 kilometer per uur, terwijl maar een maximum van 80 is toegestaan.
De Belastingdienst was ook aanwezig tijdens de controles en heeft op veertien voertuigen beslag gelegd waarvan er zes direct zijn afgevoerd.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl