Kinderen moeten we te allen tijde beschermen

'John de Mol heeft in zijn testament een groot deel van zijn vermogen bestemd voor de bescherming van kinderen. Hij doet dat omdat kinderen zichzelf niet kunnen verdedigen en daardoor het meest kwetsbaar zijn in onze maatschappij. Zo simpel kan iets zijn.

Zo simpel is het helaas in de gemeenteraad van Meierijstad niet. Op 22 juni diende Hart voor Schijndel een voorstel in: verplicht alle vrijwilligers bij gesubsidieerde verenigingen waar met kinderen gewerkt wordt een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Dat is gratis en kan gewoon via internet. De vereniging weet dan zeker dat ze geen vrijwilligers in huis krijgt die zich ooit hebben vergrepen aan een kind. Simpel toch? Nee dus.  

In mijn simpele redenering kan er nooit een reden zijn om ‘nee’ te zeggen tegen iets dat de veiligheid van kinderen beschermt. De reacties van de coalitiepartijen en wethouder Van der Pas waren teleurstellend. Ze hadden allerlei praktische, administratieve en juridische bezwaren. Ondanks mijn oproep dat deze bezwaren in dit geval nooit mochten gelden, bleven ze daarbij.  

Dit was de kans om concreet te laten zien dat je serieus werk maakt van veiligheid voor kinderen. Het is niet de oplossing, maar wel een klein stukje ervan. Ik wil op geen enkele wijze de intenties van de coalitie en de wethouder in twijfel trekken. Ze hebben laten zien betrokken te zijn bij de veiligheid van onze kinderen. De wethouder zei een onderzoek toe. In oktober komt de uitslag. Ik moet geduld hebben!'

Marrik van Rozendaal
Fractievoorzitter D66


Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl